De webtentoonstelling

De tentoonstelling Boer vindt land was een initiatief van het ADVN en kadert in het Museum van de Vlaamse Sociale Strijd van het Oost-Vlaamse provinciebestuur. Beeld en geluid maken de beleving, vertwijfeling, euforie en heimwee van de vele duizenden Meetjeslandse migranten bijna tastbaar. De bezoeker maakt van dichtbij kennis met hun leefwereld, van de moeilijke omstandigheden op het negentiende-eeuwse Vlaamse platteland over de lange reis tot hun opname in de Noord-Amerikaanse samenleving. Maar ook de nazaten van landverhuizers komen aan het woord: een kortfilm en foto’s getuigen van de nostalgie, dromen en verbeelding over het land van hun voorouders. Een land waar velen nog nooit zijn geweest en sommigen enkel hebben over horen spreken, maar waar ze hun hart en ziel aan verloren zijn.

Aanloop

Aanloop

Nieuwe wereld

Nieuwe wereld

Uitdagingen

Uitdagingen

Samenleven

Samenleven

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *