Familiegeschiedenis

Familiekunde Vlaanderen

Jouw familiegeschiedenis vertelt het verhaal van je familie, van één of meerdere generaties of van enkele van je voorouders. Wie waren zij? Waar woonden ze en hoe verdienden ze hun brood? Wat waren hun dromen, hun angsten en verwachtingen?

Jouw familiegeschiedenis is bijzonder en uniek. En toch ook weer niet. Ze maakt deel uit van de ‘grote geschiedenis’. Misschien migreerden jouw voorouders wel? Een ruim aanbod aan achtergrondinformatie, bronnen en links toont je de weg om hen terug te vinden. Je familienaam is een eerste hulpmiddel om je familiegeschiedenis op het spoor te komen. Het opzoeken van de verspreiding van je familienaam kan je immers al een indicatie geven van de regio van herkomst van je voorouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *